'Bezinnen in Berlijn' 

Van zomer 2017 tot zomer 2021 woonde ik in Berlijn. 

Op dit deel van de site laat ik informatie en blogs staan over Berlijn. Dit deel wordt niet meer aangevuld en bewerkt. 

Bezinnen in Berlijn voor COVID-19:

Normaal gesproken houd ik me bezig met een aantal Berlijnse thema's die mij raken, aanspreken en inspireren. Namelijk: 'Dietrich Bonhoeffer', 'de geschiedenis van de Joden in Berlijn' en 'de Berlijnse Muur'.

Ik geniet ervan om rondom deze thema's met andere mensen stil te staan bij wat er hier is gebeurd en wat we daar nu nog van kunnen leren. En om daar met behulp van rondleidingen, bezinningstours en persoonlijke coaching verder over door te praten. Voor meer informatie daarover, klik hier.

 

Bezinnen in Berlijn tijdens COVID-19

Maar we leven nu midden in de covid-19 pandemie. Het hele leven is veranderd en het toerisme in Berlijn ligt volledig stil op dit moment. Mensen kunnen deze kant niet op komen om samen de stad door te wandelen en stil te staan bij persoonlijke levensvragen en voorbeelden uit de geschiedenis van Berlijn.

Aan de andere kant hebben mensen juist in deze tijd des te meer behoefte aan coaching en handvaten om het leven opnieuw vorm te geven en de juiste balans te vinden.

 

Daarom zal ik me de komende tijd op andere onderwerpen richten. Concrete levensonderwerpen om houvast en handreikingen te bieden in deze tijd waarin veel mensen het moeilijk hebben.  Natuurlijk heb ik zeker niet alle antwoorden op levensvragen, maar ik zal proberen om regelmatig een thema onder de loep te nemen en hierover te schrijven vanuit mijn medische, coachende en christelijke achtergrond.

Verder sta ik er open voor om (levens)thema's die door jullie worden aangedragen uit te werken en er verder mee aan de slag te gaan. En als iemand behoefte heeft aan een (online)gesprek om door te praten of een email-gedachtenuitwisseling: van harte welkom! Neem dan even contact op via het contactformulier.

 

Blog Bezinnen tijdens de COVID-19 crisis

 

Blog over Berlijnse thema's