Wie ben ik?

 

Mijn naam is Artine Anker. Sinds augustus 2021 woon ik met mijn man en drie kinderen in Jeruzalem. We zijn hierheen verhuisd voor een periode van waarschijnlijk 3 jaar. Hiervoor woonden we 4 jaar in Berlijn.

 

Ik hou van mensen, wandelen, fietsen, fotograferen, lezen, schrijven, kennis opdoen en doorgeven en nieuwe dingen ontdekken.

In Nederland was ik de laatste jaren werkzaam als huisarts, GGZ-arts en (life-)coach. In Berlijn zat de gezondheidszorg  totaal anders in elkaar zit dan in Nederland, waardoor ik daar niet als huisarts wilde werken. Door me daar in eerste instantie vooral op mijn gezin en op mijn hobby's te richten, ontdekte ik hoe leuk ik het vond om me helemaal te verdiepen in de geschiedenis, achtergronden en omgeving van een bepaalde plek. Zodoende heb ik me uitgebreid verdiept in de geschiedenis en achtergronden van Berlijn. Ik hou ervan om mijn kennis te delen met andere mensen en om ook weer van anderen te leren.

Als coach zag ik in Berlijn overal metaforen en symbolen die mensen zouden kunnen helpen om met hun leven/ dromen aan de slag te gaan, vandaar dat ik toen ben begonnen met het 'stad-wandel-coachen'.  Jeruzalem is minstens net zo interessant qua geschiedenis, achtergronden en symboliek als Berlijn. Inmiddels heb ik me uitgebreid verdiept in deze stad, zodat ik hier ook weer aan de slag ben gegaan met stad-wandel-coaching.

Daarnaast schrijf ik, vind ik het leuk om mensen rond te leiden, samen van gedachten te wisselen over wat zich hier heeft afgespeeld en door te praten over de diepere dingen van het leven.

Waarom coaching?

Als huisarts merkte ik dat er veel mensen zijn die lichamelijke klachten ontwikkelen waar eigenlijk geen puur lichamelijke oorzaak voor is te vinden. Vaak had het te maken met het moeite hebben om de juiste balans in het leven te vinden. De huidige maatschappij is erg hectisch, waardoor het voor veel mensen lastig is om de juiste balans te houden tussen privé, werk, gezin, hobby's, verwachtingen, verplichtingen etc. Ook spanningen, verlies en verdriet, angsten, somberheid en het gevoel niet op de juiste plek te zitten qua werk, veroorzaken vaak lichamelijke klachten. Om mijn patiënten beter te kunnen helpen ben ik een coach-opleiding gaan doen.

Als coach wil ik graag mensen helpen om de juiste balans in het leven (terug) te vinden. Verder wil ik mensen helpen om te ontdekken welke gaven/ talenten/ ervaringen ze hebben en hoe en waar ze die het beste kunnen inzetten op een manier die bij hen past. 

Christelijke basis

Mijn christelijk geloof en mijn relatie met God zijn een belangrijke basis voor mijn leven. Daarom vind ik het ook belangrijk en leuk om het geloof mee te nemen in alle aspecten van mijn leven en werk. Recent heb ik een pastorale opleiding gedaan, waardoor ik desgewenst ook de pastorale kant kan verwerking binnen de coaching.

In de loop van mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met het leiden van Bijbelkringen en het geven van workshops over alle mogelijke christelijke en medische (ethische) onderwerpen, binnen diverse kerkelijke gemeenten, IFES/Ichthus Nederland en CMF-Nederland.