Wie ben ik?

 

Mijn naam is Artine Anker. Sinds augustus 2017 woon ik met mijn man en drie kinderen in Berlijn. We zijn hierheen verhuisd voor een periode van waarschijnlijk vijf jaar. 

 

Ik hou van mensen, wandelen, fietsen, lezen, schrijven, kennis opdoen en doorgeven en nieuwe dingen ontdekken.

In Nederland was ik de laatste jaren werkzaam als huisarts, GGZ-arts en (life-)coach. Aangezien de gezondheidszorg hier in Berlijn totaal anders in elkaar zit dan in Nederland en ik geen zin heb om op deze manier als arts te werken, ben ik me hier vooral op mijn gezin en hobby's gaan richten. Daarnaast schrijf ik, coach ik wat mensen en leid ik bezoekers rond.

Samen met een paar internationale vriendinnen heb ik de afgelopen drie jaren wekelijks een dag door Berlijn gestruind. Tijdens deze wekelijkse ontdekkingstochten hebben we de stad en de Berlijnse geschiedenis best goed leren kennen en begrijpen.
Ik houd ervan om mijn kennis te delen met andere mensen en om ook weer van anderen te leren. Daarom vind ik het leuk om andere mensen rond te leiden in Berlijn en samen van gedachten te wisselen over wat zich hier heeft afgespeeld.

 

Als huisarts merkte ik dat er veel mensen zijn die lichamelijke klachten ontwikkelden waar eigenlijk geen puur lichamelijke oorzaak voor was te vinden. Vaak had het te maken met het moeite hebben om de juiste balans in het leven te vinden. De huidige maatschappij is erg hectisch, waardoor het voor veel mensen lastig is om de juiste balans te houden tussen privé, werk, gezin, hobby's, verwachtingen, verplichtingen etc. Ook spanningen, verlies en verdriet, angsten, somberheid en het gevoel niet op de juiste plek te zitten qua werk veroorzaken vaak lichamelijke klachten. Om mijn patiënten beter te kunnen helpen ben ik een coach-opleiding gaan doen. Als coach wil ik graag mensen helpen om de juiste balans in het leven (terug) te vinden. Verder wil ik mensen helpen om te ontdekken welke gaven/ talenten/ ervaringen ze hebben en hoe en waar ze die het beste kunnen inzetten op een manier die bij hen past. 

Mijn christelijk geloof en mijn relatie met God is een belangrijke basis voor mijn leven. Daarom vind ik het ook leuk om het geloof mee te nemen in alle aspecten van mijn leven en werk. Kerkelijk zijn we als gezin in Berlijn actief binnen Saddleback Berlin (een internationale kerk) en binnen de Nederlandse kerk in Berlijn (een kleine gemeente met eens per maand een dienst).
In de loop van mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met het leiden van Bijbelkringen en het geven van workshops over alle mogelijke christelijke en medische (ethische) onderwerpen binnen diverse kerkelijke gemeenten, IFES/Ichthus Nederland en CMF-Nederland.