De Bonhoefferreis kan in oktober helaas niet doorgaan!

 

Per 16 september 2020 zijn de provincies Noord- en Zuid-Holland als corona- risicogebied uitgeroepen door Duitsland. Mensen uit deze regio's moeten bij binnenkomst in Duitsland in quarantaine en eventueel een corona-test doen. Een negatieve test uit Nederland geldt niet. 

Daarom zien we ons genoodzaakt om de geplande reis niet door te laten gaan.

Als de pandemie in het voorjaar tot rust is gekomen, proberen we in de meivakantie van 2021 de reis alsnog te organiseren.

 

Vierdaagse bezinningsreis over het leven van Dietrich Bonhoeffer

Van 19 tot 23 oktober 2020.  GECANCELD!

Op 9 april was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer stierf in concentratiekamp Flossenbürg. Hij werd er op 39 jarige leeftijd vermoord, omdat hij was betrokken bij de aanslagpogingen op Hitler.


Dietrich groeide voor een groot deel op in Berlijn en Berlijn bleef de rest van zijn leven zijn ‘thuis’. In deze stad zijn dan ook nog veel sporen van hem te vinden.

In Nederland is hij met name bekend als theoloog, in Duitsland juist meer als spion en verzetsheld.


Van 19 tot 23 oktober 2020 organiseren we een ‘Bonhoeffer midweek’ in Berlijn.

We wandelen langs plekken die een rol speelden in zijn leven en staan tijdens de wandelingen stil bij wie hij was, wat hij meemaakte en hoe hem dit vormde en hielp om de belangrijke (en vaak bijzondere) levenskeuzen in zijn leven te maken.
Ondertussen en tijdens de avondprogramma’s staan we stil bij ons eigen leven, hoe we als christen staan in deze onrustige wereld en hoe we elkaar kunnen bemoedigen en versterken.


Wij zijn Christiene Maaijen en Artine Anker. Een aantal jaar geleden hebben we samen een coachopleiding gevolgd en we vinden het verrijkend om met mensen te praten over levensthema’s.

Dietrich Bonhoeffer was een bijzondere man en een inspiratiebron voor velen. Daarom willen we ons graag met andere mensen verdiepen in zijn leven en zijn gedachtegoed en dat spiegelen aan ons eigen leven.

Doelgroep:

Iedereen die zin heeft om zich te verdiepen in het leven van Dietrich Bonhoeffer, de Bijbel als richtsnoer voor het leven ziet en openstaat voor bezinning op het eigen leven.
Er kunnen maximaal 15 mensen meedoen.

Ben je alleen, wil je samen of met een groepje komen, hartelijk welkom!

 

Tijdens deze reis wordt veel gewandeld, dus een redelijke wandelconditie (en goede schoenen om op te lopen) is essentieel.

 

Programma
Kosten
Vervoer heen en weer naar Berlijn
Verblijf

Corona in Berlijn

 

Heb je vragen, neem dan contact op via het contactformulier

 

GECANCELD!

Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. 

Vergeet niet zelf vervoer en een hotel te boeken.