Coaching

 

Aan mensen die in Berlijn wonen of hier iets langer verblijven, bied ik coaching aan.

Meestal voldoen 3 tot 5 gesprekken van 1 tot 1,5 uur per keer. Wekelijks of om de twee weken. Meer of minder kan ook.

 

Wat bied ik als coach?

Ik hou van mensen. Als coach wil ik mensen graag helpen om hun leven te leven op een manier die het beste bij hen past. Zoals in Berlijn duidelijk te zien en ervaren is: het leven is niet altijd leuk, makkelijk en voorspoedig. Ieder mens komt in aanraking met pijn, moeilijkheden en twijfels. Juist ook in deze perioden wil ik naast je staan en proberen je te helpen om verder te komen. Ook in perioden van verdriet, somberheid, angsten, schuldgevoel of twijfel.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die geen grote moeilijkheden ervaren in hun leven, maar er toch behoefte aan hebben om eens stil te staan bij (bepaalde aspecten van) hun leven en te onderzoeken of er iets ten positieve te veranderen valt. Zo wil ik ook mensen helpen om de balans te vinden tussen privé, werk, passies, verwachtingen, verplichtingen en andere zaken die energie en tijd opeisen. 

Als het lukt om te leven en te werken vanuit je eigen passies, talenten en vaardigheden, geeft dat energie, kracht en plezier. Als gevolg hiervan voelen mensen zich vaker gewaardeerd en belangrijk. Ik geloof erin dat ieder mens uniek is en zijn eigen unieke passies, talenten en vaardigheden in zich heeft. Als je die weet te (her)ontdekken en gebruiken, kom je ‘tot je doel’. Ik wil mensen ondersteunen om dat te bereiken.

 

Wie ben ik als coach?

Ik ben benieuwd naar wat mensen diep van binnen denken, ervaren en wensen.
Mijn coachstijl is warm, open, meelevend, eerlijk, ondersteunend, motiverend, bemoedigend en soms confronterend. Zonder oordelen en verwachtingen wil ik mensen de ruimte geven om zichzelf te zijn.

Mijn kracht ligt in betrokkenheid, echtheid, motiveren, enthousiasmeren en doelgerichtheid. Ik kan goed structureren en  overzicht creëren. Ik ben integer/ betrouwbaar, gastvrij en kan goed luisteren en mensen uit laten praten. Door mijn werk als huisarts weet ik veel van psychische en lichamelijke oorzaken van klachten, waardoor ik duidelijk grenzen kan stellen in de begeleiding.
Ik ben ondernemend en kan goed organiseren, waardoor ik makkelijk nieuwe dingen kan opzetten en nieuwe mogelijkheden zie. 

 

Waar en hoe coach ik?

Het liefst coach ik door persoonlijke gesprekken, face to face. Via social media is het ook mogelijk, maar door de afstand is dat toch lastiger. De gesprekken kunnen plaatsvinden al wandelend door de Berlijnse straten, in een park in Berlijn, in een café of bij mij thuis. Ik maak regelmatig gebruik van coachmethoden, verhelderende opdrachten en spelletjes, maar ik vind het helemaal leuk om het Berlijnse straatleven of de geschiedenis van deze stad te gebruiken als spiegel voor het leven van de coachee. Over het algemeen geef ik ook 'huiswerk' mee na afloop om over een bepaald aspect thuis verder na te denken.

 

Ben je geïnteresseerd in een paar coachgesprekken, neem dan contact op via het contact formulier.